woensdag 27 maart 2013

Gegrilde pompoen en courgette met zaadjes

Zo'n Ottolenghifeestje is wel goed voor de vulling van mijn blog. Hier is weer een door hem geïnspireerd gerecht. Het idee om groente te bestrooien met een pitten/zaadjesmengsel is een uitvinding. Dat ga ik zeker vaker doen.

Gegrilde pompoen en courgette met zaadjes

  • 1 flespompoen
  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1,5 eetlepel zwart sesamzaad
  • 1,5 eetlepel wit sesamzaad
  • 1 eetlepel nigellazaad
  • 10 amandelen, gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijd in plakken. Bestrijk licht met olie, bestrooi met peper en zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak/rooster de pompoen in 20-30 minuten gaar in een oven van 200C. 
Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en bestrijk licht met olie. Verhit een grillpan en gril de courgette 1-2 minuten aan elke kant. Halveer ze daarna en bestrooi met zout en peper. Eventueel doe je ze daarna nog in de oven bij de pompoen om verder te garen. De grillpan is vooral om de plakken mooie strepen te geven. 
Verhit het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie 2-3 minuten tot het witte zaad begint te kleuren. Laat afkoelen op een bord. Rooster de zonnebloempitten en nigellazaad op dezelfde manier. Rooster de amandelen in een drup olie. Alle zaadjes kunnen wel na het roosteren op hetzelfde bord. 
Bestrooi de pompoen en courgette met het zaadjesmengsel en serveer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen