maandag 4 maart 2013

Notenkaramelappeltaartjes

Het lijkt erger dan het is. Wij eten niet alles op wat ik bak. Een deel bied ik aan via thuisgehaald. De afhaler van een van deze taartjes schreef het volgende: "WAUW wat was dit lekker! Gelukkig hebben we nog een stukje voor morgen. Dank je dat je al het lekkers met ons wil delen!"

Vind je het ook leuk om te bakken, maar kun je onmogelijk alles zelf opeten, meld je dan ook aan als kok op thuisafgehaald en maak je buren blij met jouw baksels. Mensen in de buurt van postcode 6833 LB kunnen van mijn baksels genieten. 

Notenkaramelappeltaartjes

(3 stuks, doorsnee 14 cm)
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram walnoten
  • 1 appel (ongeveer 150 gram)
  • 10 gram boter
  • 60 gram suiker
  • 60 gram honing
  • 1,25 dl slagroom
  • 1 theelepel vanilleextract
Meng basterdsuiker, boter, bloem en ei in de keukenmachine tot een deegbal. Pak in een boterhamzakje en laat een half uurtje in de koelkast rusten. 
Vet ondertussen de vormen in en leg op de bodem een stukje bakpapier.
Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en schep op een bord. 
Snijd de appel in kleine stukjes. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Verdeel het deeg in drie delen en rol elk deel uit op een bebloemd werkvlak tot een lap die 2-3 cm groter is in doorsnee dan de vormen. Bekleed de vormen met het deeg. Doe er bakpapier en een blindbakvulling in en bak de deegbodems 15 minuten. 
Maak ondertussen de vulling. Doe hiervoor de boter met de suiker in een pan met dikke bodem en laat rustig smelten. Beweeg de pan af en toe heen en weer. Zet het vuur iets hoger en laat 2-3 minuten karamelliseren. Voeg dan de honing en slagroom en vanille toe. Eerst klontert de karamel, maar daarna smelt deze weer in de saus. Als het een geheel is, voeg je de noten en appel toe. 
Het blindbakken zal ook nu klaar zijn. Verwijder bakpapier en steunvulling. Doe de notenvulling in de taartbodems en bak de taartjes nog 20 minuten op 180C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten