maandag 18 maart 2013

Salade met bietjes, radicchio, sinaasappel, olijven en dille

Dit was een van de gerechten van het Ottolenghifeestje bij mij thuis. Een erg lekkere salade die ik vast nog wel eens - ongeveer - ga maken. Het was ook een mooie salade om te zien, maar ja, als er dan zoveel mensen zijn dan schiet het foto's maken er een beetje bij in.

Salade met bietjes, radicchio, sinaasappel, olijven en dille

  • 400 gram gare bietjes, in blokjes
  • 1 kropje radicchio
  • halve rode ui, in flinterdunne halve ringen
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 sinaasappels
  • 15 kalamataolijven, in stukjes 
  • half bosje dille, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 1/2 theelepel oranjebloesemwater
  • 1 lepel citroensap
Doe de ui met de azijn en een lepel water in een kommetje en zet 20 seconden in de magnetron. Laat daarna een half uurtje staan en giet af. 
Snijd de radicchio in reepjes, was ze en slinger droog. 
Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil er fijn af. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Knijp ook het laatste sap uit de vliezen. 
Meng het sinaasappelsap met de rasp, olijfolie, peper, zout, oranjebloesemwater en citroensap tot een dressing. Proef. 
Doe alle ingrediënten in een grote schaal en meng voorzichtig de dressing erdoor. Je kan ervoor kiezen om de bietjes er eerst uit te laten en de rest te mengen met de dressing en op het laatst de bietjes er voorzichtig door scheppen. Hiermee voorkom je dat alles roze wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen