woensdag 24 april 2013

Mokkataart

Deze taart was min of meer restverwerking. Ik had nog wat mengsel over van de lapsangtruffels en de amandelpraline was bij het wortelijs gebruikt. In onderstaand recept wordt een basischocoladevulling gebruikt en de amandelpraline kun je ook vervangen door nougatine.

Wij namen een stukje van deze taart mee naar opa en oma die er lekker van smulden.

Mokkataart

(springvorm 22 cm doorsnee)
  • 3 eieren 
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter, gesmolten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 theelepel amandelessence
  • 75 gram pure chocolade, gehakt
  • 50 ml slagroom
  • 100 gram boter, zachtgeroerd
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 4 eetlepels amandelpraline
Klop de eieren met de suiker en de amandelessence in 5 minuten tot een luchtig mengsel. Meng de gesmolten boter er snel en met de hand doorheen. Klop dan het zelfrijzend bakmeel erdoor. Doe het beslag over in een ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de cake in 35-40 minuten gaar. Laat afkoelen.
Verhit de slagroom tot net onder het kookpunt. Giet over de chocolade en laat deze rustig smelten. Klop het mengsel dan 5 minuten met de mixer tot het lichter van kleur is.
Snijd de cake horizontaal doormidden. Verdeel de chocoladevulling over de onderste cakelaag en leg de bovenste laag erop. Evenuteel kun je nog wat amaretto of koffielikeur over de bodem sprenkelen.
Zeef de poedersuiker boven de boter. Roer de oploskoffie met 1 eetlepel heet water tot een papje. Doe dit bij de boter en suiker en meng alles goed door elkaar. Bestrijk de bovenkant en als het je lukt om daar met een dunne laag te werken ook de zijkanten met de mokkaboter. Bestrooi met wat amandelpraline. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten