vrijdag 5 april 2013

Salade met linzen, geroosterde biet, abrikoos en geitenkaaskwarkdip

Geïnspireerd door de hoofdingrediënten van deze salade maakte ik onderstaande salade. Ik vond m erg lekker. ....

Salade met linzen, geroosterde biet, abrikoos en geitenkaaskwarkdip

(2-3 personen)
  • 200 gram groene linzen, gedroogd
  • 500 gram rauwe bietjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • flinke hand verse muntblaadjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram kwark
  • 3 eetlepels verse kruiden (bv koriander, bieslook, munt, peterselie)
Doe de linzen in een beker en daarna in een pan. Doe er 2 keer de hoeveelheid linzen aan water bij. Breng aan de kook en kook in 15-25 minuten gaar. Proef na een kwartier een paar linzen en laat eventueel langer koken. Ze moeten wel gaar zijn, maar niet te papperig. 
Boen de bietjes eventueel schoon en doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook 30 minuten. Pel de bietjes. Snijd in plakjes van 1 cm dik en leg die op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster de bietjes 20 minuten in de oven op 180C.
Doe de ui met een snuf zout en de azijn en een lepel water in een ovenbestendig schaaltje. Zet bij de bietjes in de oven en laat 10 minuten meewarmen. Haal dan uit de oven. 
Roer een dressing van de walnootolie, olijfolie en giet de azijn van de uien erbij. Doe er wat peper en zout bij. 
Roer de geitenkaas, kwark en verse kruiden door elkaar. 
Giet de gare linzen af en meng de oliedressing door de linzen. Schep ook de abrikozen en uien erdoor. 
Verdeel de linzen over een platte schaal en laat iets afkoelen. Verdeel de muntblaadjes en de plakjes biet erover. 
Serveer met de geitenkaasdip en lekker brood. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen