woensdag 5 juni 2013

Couscous

Een tijdje terug maakte ik deze aubergines weer. Omdat ik geen zin had in turks brood, en gewone couscous wat saai vond, maakte ik een "gevulde" couscous.

Couscous met kikkererwten, paprika en wortel

  • 250 gram couscous
  • 200 gram gare kikkererwten
  • 2 gele paprika's, in kleine blokjes
  • 150 gram wortel, grof geraspt
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout
  • iets komijn
Doe de couscous in een wijde schaal en bestrooi met wat zout en komijn. Overgiet met ongeveer 4 dl kokend water, dek af en laat 10 minuten staan. Roer de couscous daarna met een vork tot losse korrels. 
Warm ondertussen de kikkererwten op. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel dik zodat het wit meekomt en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in stukjes. 
Meng het sinaasappelsap met de olijfolie en rasp. Roer door de couscous. Meng dan de kikkererwten, paprika, wortelrasp en sinaasappel door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. 
Warm, lauw en op kamertemperatuur lekker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen