zondag 9 juni 2013

Pastasalade met groene asperges, geitenkaas en paprikadressing

De afgelopen weken zijn we geregeld naar een museum geweest (leve de mjk), je moet toch wat als het niet zulk lekker weer is om buiten te zijn. Als echte Nederlanders nemen we dan natuurlijk onze eigen broodjes mee. Nou ja, broodjes. Deze pastasalade was 1 van de lunches.

Pastasalade met groene asperges, geitenkaas en paprikadressing

  • 200 gram droge pasta (fusili ofzo)
  • 300 gram groene asperges
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1/2 gele paprika
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • wat basilicumblad
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel af met koud water en laat nog even in een laagje water staan. 
Snijd het onderste kontje van de asperges en snijd daarna de stengels in stukje van 2 cm. Kook de asperges 2 minuten en spoel ze dan ook koud. 
Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Meng met de azijn, olie en peper en zout. 
Laat de pasta nu goed uitlekken en meng met de dressing. Meng de aspergestukjes erdoor. Verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met wat gescheurd basiliumblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen