dinsdag 25 juni 2013

Salade met bleekselderij en witlof

Deze salade aten wij bij de spaghetti met walnootpesto. Ik vond het leuk om deze keer alle groente meer in de lengte in reepjes te snijden dan dwars in boogjes.


Salade met bleekselderij en witlof

  • 1 kropje radicchio
  • halve stronk bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 2-3 stronkjes witlof (ongeveer 400 gram)
  • 1 niet te rijpe peer
  • 1 dl yoghurt
  • 1 eetlepel walnootolie
  • peper, zout
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • 150 gram feta
Snijd het kropje radicchio in kwarten, verwijder iets van de kern en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Trek de stugge draden van de stengels bleekselderij en snijd in de lengte in dunne repen en snijd die vervolgens in stukjes van zo'n 5-6 cm lang.
Snijd de kontjes van de komkommer en snijd 'm dan in de lengte doormidden. Snijd in de lengte in dunne reepjes en snijd die vervolgens in stukjes van zo'n 5-6 cm lang.
Halveer de witlof in de lengte en snijd in de lengte in reepjes. 
Schil de peer eventueel. Snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in vergelijkbare reepjes als de rest van de groente.
Meng de yoghurt, walnootolie en dragon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. 
Meng alle groente door elkaar in een grote schaal. Meng de dressing er door en verkruimel de feta erboven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen