zaterdag 22 juni 2013

Spaghetti met walnootpeterselie"pesto"

Ik kreeg van de vader van de buurvrouw weer een zak met walnoten. Hier maakte ik deze pesto mee. De buurvrouw at gezellig een hapje mee.


Spaghetti met walnootpeterselie"pesto"

(2-3 personen)

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 tot 300 gram spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram walnoten, gepeld gewicht
  • 30 gram peterselie
  • peper, zout
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • eventueel geraspte kaas naar keuze

Snijd de courgette in kleine blokjes (halve bij halve cm). Verhit de olie in een hapjespan. Bak de blokjes even aan. Bestrooi met wat zout en peper en doe er dan een scheutje water bij. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten smoren. Zet dan het vuur uit maar laat de deksel op de pan.
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de pesto. Bewaar bij het afgieten van de spaghetti een mok kookvocht. Doe de gare spaghetti bij de courgette in de pan.
Was de peterselie. Verwijder de dikke steeltjes en hak de dunne steeltjes en blad fijn. Dit kan alvast in de kleine keukenmachine/blender, maar bij mij werkt het prettiger om met een mes en snijplank een begin te maken. Doe de peterselie over in een keukenmachine.
Doe de walnoten erbij en maal tot de noten fijn zijn. Pers de knoflook erboven uit, doe er wat peper en zout bij en meng weer even. Doe nu de beide soorten olie erdoor. Voeg daarna net zoveel kookvocht toe tot je een smeuïge pesto-achtige saus hebt gekregen. Meng deze door de spaghetti. Bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze. Serveer met een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen