woensdag 10 juli 2013

Aardbeienyoghurtpudding

De pudding kwam een tikkeltje misvormd uit de vorm. Niet echt appetijtelijk voor een foto. Gelukkig had ik wel een mooie foto van de schaal met aardbeien die we erbij aten.


Aardbeienyoghurtpudding


  • 200 gram aardbeien
  • 7 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels lavendelsiroop *)
  • 2 deciliter slagroom
  • 1/2 liter yoghurt
  • 2-4 eetlepels honing
Was de aardbeien. Verwijder het kroontje en pureer de aardbeien. 
Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Verwarm de helft van de aardbeienpuree. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes daarna op in de warme puree. Roer goed. Meng dan alle aardbeienpuree door elkaar. 
Klop de slagroom stijf. 
Meng de yoghurt, aardbeienpuree, lavendelsiroop, honing naar smaak goed door elkaar. Spatel dan de slagroom erdoor. Giet het mengsel in een met koud water omgespoelde puddingvorm van + 1 liter of verdeel over 8-10 glaasjes. 
Serveer eventueel met extra aardbeien. 

*) je kunt ook vlierbloesemsiroop of aardbeiensiroop gebruiken; je krijgt dan net een iets anders smaakaccent.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen