zaterdag 13 juli 2013

Courgettetaart met feta

Eerdere jaren kwam ik al een paar weken om in de courgette. Dit jaar blijft dat nog wat achter. Ik heb wel planten met wat vruchten eraan, maar de plant zelf blijft nog erg klein. Daarom deze taart met gekochte courgette. Mocht het volgend jaar beter courgettegroeiweer zijn, dan komt deze taart vast nog wel eens terug.


Courgettetaart met feta


  • 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • boter en paneermeel voor invetten
  • 1 kilo courgette
  • zout, peper
  • 4 eieren 
  • 2 eetlepels fijngehakte dragon / oregano
  • 1 deciliter melk
  • 100 gram feta
Vet een lasagneschaal in met boter en bestrooi met paneermeel. 
Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Het geeft niet als er wat over de randen hangt, het is de bedoeling dat de bovenkant ook bedekt wordt, dus bewaar ook wat plakjes daarvoor.
Rasp de courgette grof boven een vergiet. Bestrooi tussentijds met wat zout en peper en laat de courgette zo een half uurtje staan. Duw daarna het vocht er grotendeels uit. 
Klop de eieren los met wat peper en zout, de kruiden en de melk. 
Verdeel de courgette over de deegbodem en giet het eimengsel (houd 1 lepel apart) erover. Verkruimel de feta erboven. Sla de overhangende bladerdeegplakjes terug en gebruik de laatste plakjes om de bovenkant af te dekken. Maak met een appelboor 2 gaatjes in het deksel. Bestrijk de bovenkant met het achtergehouden eimengsel.
Bak de courgettetaart in een oven van 200C in 30-40 minuten gaar en bruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen