zondag 21 juli 2013

Salade met snijbonen, nectarine en geitenkaas

Saladeweer. Dat is het. Dus daarom nog maar een. Mijn tuin doet het niet zo goed dit jaar. Wel heb ik heel veel mooie bloemetjes van de oost-indische kers. Daar kan ik mooi alle salades mee opfleuren.

Salade met snijbonen, nectarine en geitenkaas

(5 personen)
  • 1 kilo snijbonen
  • 1 venkelknol (± 300 gram)
  • 5 nectarines
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, zout
  • flink wat verse kruiden zoals tijm, oregano, basilicum, bieslook, munt - fijngehakt
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 4-5 eetlepels zaadjes/pitjes als sesamzaad, zonnebloempitten, lijnzaad
Haal de puntjes van de snijbonen en trek eventuele draden mee. Snijd in schuine stukjes van 2 cm. Doe de snijbonen in een pan. Giet hier een liter kokend water over en schep er wat zout bij. Kook de snijbonen zonder deksel op de pan 2-3 minuten tot ze net beetgaar zijn. Giet af en spoel na met koud water om ze snel af te laten koelen.
Verwijder de lelijke plekken van de venkelknol, halveer 'm in de lengte en schaaf op de mandoline in dunne, halve ringen. 
Snijd de nectarines in dunne partjes. Bestrijk ze met een heel klein beetje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de partjes een paar minuten. Schep ze over op een groot bord.
Rooster de pitten en zaden een paar minuten in een koekenpan (zonder olie). Laat op een bord afkoelen.
Maak een dressing van de beide soorten olie, het citroensap, peper en zout. Schep (een deel van) de kruiden erdoor. Schep de dressing (en de rest van de kruiden) door de snijbonen en venkel. Verdeel dit over een grote, platte schaal. Verdeel de partjes nectarine erover. Verkruimel de geitenkaas erboven. Bestrooi met de pitjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen