vrijdag 2 augustus 2013

Nectarinewalnootcakejes

Gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi voor een perenkruimelcake maakte ik deze cakejes. Lekker zomers door de nectarine. In de winter kun je ook alleen gedroogde abrikozen gebruiken.

Nectarinewalnootcakejes

(12 stuks)
  • 2 nectarines
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels amaretto
  • 30 gram walnoten, gehakt
  • 1 kruidnagel
  • 5 kardemompeulen
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1,2 decilter zonnebloemolie
  • 140 gram suiker
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 170 gram bloem
Schil de nectarines en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Knip de abrikozen in stukjes. Doe het fruit met de amaretto in een kommetje. Leg de walnoten erboven op. 
Plet de kardemompeulen en peuter de zaadjes eruit. Wrijf deze, samen met de kruidnagel, fijn in een vijzel. 
Klop de eiwitten stijf in een schone kom. 
Verwarm de oven voor op 175 C. 
Mix de olie met de suiker 1 minuut. Klop dan het eigeel erdoor. Mix bloem, zout, bakpoeder en specerijen erdoor. 
Meng het fruit door het beslag. Spatel als laatste het stijve eiwit door het beslag. Verdeel het beslag over 12 cakevormpjes en bak de cakejes in 25-30 minuten gaar en lichtbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen