woensdag 18 september 2013

Cobbler met perzik en blauwe bes

Nog maar 2-3 weken geleden was er een overvloed aan lekker fruit op de markt. Nu heb je nog wel pruimen, appels, peren maar de bessen en perziken beginnen minder te worden. Veel fruit belandt in een bakje met wat yoghurt en cruesli, maar het is ook leuk om er lekkere toetjes mee te maken. Inspiratie hiervoor haalde ik uit de smaakbijbel voor Niki Segnit.

Perzik-blauwebes-cobbler

(lasagneschaal vol)
  • 4 perziken
  • 200 gram blauwe bessen
  • 2 + 2 eetlepels suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel gevijzeld korianderzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram boter (in blokjes)
  • 4 eetlepels melk
  • 1 ei
Ontvel de perziken, snijd in kwarten, verwijder de pit en snijd elk kwart in 2-3 partjes.
Doe de perzik en blauwe bessen in de ovenschaal en bestrooi met 2 lepels suiker. 
Meng de andere 2 lepels suiker, bloem, korianderzaad, bakpoeder en de boter in een keukenmachine tot het kruim is. Klop het ei los met de melk. Meng dit kort door het bloemmengsel heen tot een deeg. 
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg tot een rol en snijd deze in rondjes van 3/4 cm dik. Leg de rondjes op het fruit. Bak de cobbler in ± 30 minuten gaar. Serveer eventueel met wat lobbig geklopte room. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen