woensdag 16 oktober 2013

Kaneelmarsepeinkoek met pruimen


Alweer een tijdje geleden maakte ik deze cake/koek. Het recept voor pruimenmuffins met marsepein en kaneel van Ottolenghi werd omgebouwd in een recept voor een vorm van ± 20 bij 30 cm. Ik gebruikte mijn eigen pruimenjam in plaats van een pruimencompote en paste nog wel meer aan. Dit is wat ik deed.


Kaneelmarsepeinkoek met pruimen

  • 200 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 100 gram gesmolten boter
  • 120 gram marsepein
  • 100 gram pruimenjam
  • 450 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 theelepels kaneel
  • snuf zout
Leg bakpapier op de bodem van de vorm en vet de zijkanten in. 
Klop de eieren met de suiker in een grote kom een paar minuten. Meng de melk en de gesmolten boter erdoor. 
Rasp de marsepein op een grove rasp erboven en spatel erdoor. Meng ook de pruimenjam erdoor. 
Verwarm de oven voor op 170C. 
Zeef bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout boven de kom en meng dat er met een spatel snel maar voorzichtig door. Het mag een tikje klonterig blijven. 
Verdeel het beslag over de vorm. Bak de koek 50-60 minuten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen