zondag 27 oktober 2013

Paarse aardappelsalade

afbeelding-paarse-aardappel-vitelotte-noir

Mooi he? Dit zijn ze in geschilde en gekookte vorm. Met schil zijn ze een tikje donkerpaarser en doffer. Het zijn aardappelen uit mijn tuin. Ras: vitelotte noir. Gewone aardappelen koop ik wel, maar deze wilde ik wel een keer proberen. Het is een prima oogst geworden, maar dat oogsten zelf, dat is best zwaar. Ik ben daar niet zo handig in, dus er waren best wat kapotte aardappelen. Daar heb ik maar meteen puree van gemaakt en die ingevroren. Laatste hadden we dus lila viskoekjes.
Verder maakte ik deze aardappelsalade. Te mooi om op te eten eigenlijk.



Paarse aardappelsalade

  • 750 gram paarse aardappels
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 3 eetlepels zilveruitjes, gehalveerd
  • bosje radijs, in plakjes
  • peper, zout
Kook de aardappels in gezouten water in de schil gaar in ± 20 minuten. Pel ze als ze nog heet zijn. Snijd ze dan in plakjes. 
Terwijl de aardappels koken maak je een dressing van yoghurt, mayonaise en mosterd. Meng de dressing door de warme aardappels en laat ze dan afkoelen. 
Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en serveer direct. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen