zondag 13 oktober 2013

Wortelburger

Ik dacht, wat met biet kan, kan ook met wortel. En dat bleek wel te kloppen. Dus misschien ga ik ook wel eens voor pastinaak (maar dat moet wel goed gaar worden) of knolselderij.

Wortelburger

  • 600 gram wortel
  • 4 eetlepels peterselie, gehakt
  • Peper, zout, cayennepeper
  • 1 eetlepel wit sesamzaad
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • 2 theelepels sesamolie
  • 200 gram tofu
  • 2 eieren
  • 125 gram havermout
  • 25 gram roggemeel (of bloem)
  • olie om te bakken
Rasp de wortel redelijk fijn. 
Prak de tofu fijn en roer glad. Of pureer in een keukenmachine. 
Klop de eiren los met peper, zout en cayennepeper. 
Meng alle ingredienten door elkaar in een grote kom. Gebruik het liefst je handen zodat je het een beetje kan samenknijpen. Laat het mengsel minimaal een half uur staan. 
Gebruik een kookring van ± 8 cm doorsnee om burgers te vormen van 1,5 cm dik. 
Verhit een paar lepels olie in een koekenpan. Gebruik een spatel om de burgers voorzichtig in de olie te leggen. Bak een minuut op hoog vuur en zet dan lager zodat ze gaar en warm worden maar niet verbranden. Keer de burgers na een paar minuten voorzichtig om en bak de andere kant ook op laag vuur bruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen