zaterdag 30 november 2013

Gnocchi met spruitjes en salie en salade met peer

gnocchi met spruitjes
Eigenlijk was het niet de bedoeling om hier een blogpost over te schrijven, maar het was gewoon erg lekker. De gnocchi is kant-en-klaar en viel niet tegen. (De Cecco) Mijn pogingen om zelf gnocchi te maken zijn nooit zo succesvol geweest. Alhoewel, de pompoengnocchi waren best gelukt. Misschien nog een keer proberen, en anders houd ik me bij gnocchi "uit een pakje". Ach, pasta maak ik ook lang niet altijd zelf.
Ook niet helemaal volgens plan liepen de spruitjes. Ik had bedacht om de hele zak net gaar te koken en de helft nu te gebruiken en de andere helft de dag later in een spruitjestaart. Het koken ging nog wel goed, maar toen stond er dus een bord spruitjes op het aanrecht. Niet iets om te snaaien. Mannetje Q dacht daar anders over. Een dag later werd het toen maar een worteltaartje en een spruitjestaartje.


Gnocchi met spruitjes en salade met peer en fourme d'ambert

(2 personen)
  • 300 gram spruitjes
  • 250 gram gnocchi
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paar blaadjes salie
  • 150 gram venkel
  • 1 grote peer, rijp maar wel stevig
  • 2 handen eikenbladsla
  • 100 gram fourme d'ambert
  • pompoenpitolie
Maak de spruitjes schoon door een dun plakje van het kontje te snijden en lelijke blaadjes te verwijderen. Doe de spruitjes in een pan met krap water en wat zout. Breng aan de kook en kook ze in 5-10 minuten (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Spoel ze koud als je niet direct verder gebruikt. 
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep uit de pan op een bord. 
Verhit de boter en olie in een pan. Doe de salie erbij en schep 1 minuut om. Doe dan de gnocchi en spruitjes erbij en bak nog een paar minuten tot de smaak van de salieboter goed door het gerecht is gemengd en de gnocchi een lichtbruine plekjes krijgen. 
Schaaf voor de salade de venkel heel fijn. Als je een mandoline hebt, gebruik die. Schil de peer, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elke part in 3-4 plakjes. Was de eikenblad sla, slinger droog en scheur in kleine stukjes. Meng peer, venkel en sla voorzichtig door elkaar. Meng er pompoenpitolie naar smaak door. Bestrooi de salade met de verkruimelde fourme d'ambert. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen