dinsdag 12 november 2013

Kokospannacotta met mango

Een lekker, niet al te zoet toetje. Wel een paar van tevoren maken omdat de gelatine moet opstijven.

Kokospannacotta met mango

(4 glaasjes)
  • 100 gram (diepvries)mango
  • snuf kaneel
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1,5 deciliter melk
  • 2 deciliter slagroom
  • 60 gram suiker
  • 40 gram geraspte kokos
  • 1 deciliter yoghurt
Doe de mango, een lepel water en een snuf kaneel in een kommetje. Verhit 1-2 minuten in de magnetron en prak de mango dan grof. Verdeel de mangocompote over 4 glaasjes. 
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. 
Breng de melk, slagroom en suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Knijp de gelatine uit en los daarna de gelatine op in het warme roommengsel. Meng de kokos erdoor. Laat afkoelen tot ± 35 graden. Meng dan de yoghurt erdoor. Verdeel het mengsel over de 4 glaasjes. Laat minimaal 4 uur opstijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen