zondag 10 november 2013

Quinoa/palmkool/abrikoos/pastinaak

Tsja, hoe kwalificeer je dit gerecht? Eenpansgerecht, (lauw)warme salade, bijgerecht? Ik weet het niet. Gelukkig is het erg lekker. Ik at er nog een stukje doperwtentaart bij. 

Quinoa met palmkool, abrikoos en pastinaak

    afbeelding-quinoa-pastinaak
  • 250 gram quinoa
  • 250 gram pastinaak
  • klontje boter
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 3 kardemompeulen
  • 200 gram palmkool (of verse boerenkool)
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 2 theelepels granaatappelstroop (zure)
  • chilipeper uit de molen
Bereid de quinoa zoals op de verpakking. Controleer 5 minuten voor het einde van de kooktijd of de quinoa al gaar is. Controleer ook af en toe het waterpeil, als je in een afgepaste hoeveelheid water kookt. 
Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Doe de pastinaak in een pan met zoveel water dat de pastinaak net onder staat. Breng aan de kook en laat ± 5 minuten koken. De pastinaak moet net gaar zijn. Giet af. 
Peuter de kardemomzaadjes uit de peulen en wrijf ze fijn in een vijzel. 
Verhit de boter in een koekenpan en bak de pastinaak een paar minuten. Bak de kaneel en kardemom even mee. 
Stroop de palmkool van de nerf en hak het blad fijn. Breng een pan water met een grote snuf zout aan de kook en kook de palmkool 1 minuut. Doe over in een vergiet, spoel koud en laat uitlekken. 
Snijd of knip de abrikozen in reepjes. 
Meng de olie en granaatappelstroop (of gebruik citroensap of een lekkere azijn).
Schep de quinoa, pastinaak, palmkool en abrikoos door elkaar. Sprenkel de olie erover en maal er eventueel wat chilipeper over. 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen