zaterdag 2 november 2013

Vijgenjam met sinaasappel en kaneel

En nog meer vijgenjam. Deze keer met een hint van sinaasappel en kaneel. 

Vijgenjam met sinaasappel en kaneel

(5 potten)
  • 1,2 kilo vijgen (schoon gewicht)
  • 1 appeltje, geraspt
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 sinaasapels
  • 1 kilo geleisuiker 1:1
Leg een schoteltje in de vriezer. 
Maak potten en deksels brandschoon
Was de vijgen, snijd het harde puntje van het "stokje" en snijd in kleine stukjes. 
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappels uit. 
Doe vijgen, sinaasappelsap, geraspte appel, suiker en kaneelstokjes in een grote, wijde pan. Breng snel aan de kook, roer geregeld zodat de jam niet aanbrandt en de suiker oplost. 
Laat 5 minuten koken (of kijk op de verpakking van de geleisuiker). Schep een lepeltje jam op het ijskoude schoteltje. De jam koelt direct af. Als de jam rimpelt als je er met je vinger een streepje door trekt, is de jam goed. Laat anders nog even doorkoken en test opnieuw. 
Roer de sinaasappelrasp door de jam. Giet de jam in de schone potten, draai de deksels erop en laat afkoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen