zondag 1 december 2013

Appelperentaart

Een variant op mijn standaardappeltaart

Appelperentaart

(lage vorm van 26 cm doorsnee)
  • 330 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter, in blokjes
  • 165 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2-3 peren (± 400 gram), in stukjes
  • 2-3 appels (± 400 gram), in stukjes
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de zijkanten in. 
Meng bakmeel, boter, basterdsuiker, kaneel en gember in de keukenmachine tot kruimels. Doe er dan de helft van het ei bij en 2 eetlepels koud water en meng tot het deeg samenkomt en een bal vormt. Verdeel het deeg in 2 stukken, ongeveer 4/7 en 3/7. Druk het grootste deel uit over de bodem en tegen de zijkanten van de vorm. Bestrooi met het custardpoeder. Verdeel de appels en peren erover. 
Verwarm de oven voor op 180C .
Rol het overige stuk uit tot een lap (dit is wat lastig want het plakt best) en verdeel deze over de appels en peren. (of pak telken kleine stukjes, duw die plat tussen je handen, leg op de appels en peren en plak op die manier de bovenkant dicht).
Bak de taart in 50-60 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen