vrijdag 27 december 2013

Thaise basilicumkip

Ik kan wel hele fancy gerechten gaan posten nu, maar iedereen zoekt nu vast naar normaal eten. Maar ja, wat is normaal? Voor mij is deze thaise basilicumkip normaal. Er zullen vast genoeg mensen zijn die dit ook ingewikkeld vinden. Sorry dan dat je hier terecht komt.

Dit jaar had ik, naast gewone basilicum voor de pasta-pesto, ook thaise basilicum in mijn tuin staan. Die is nu uitgebloeid, maar gelukkig is er een goede toko in Arnhem waar ik dit ook kan kopen.
Ik heb dit gerecht nu al een paar keer gemaakt en ook via thuisafgehaald aangeboden. Ik vind het erg lekker, en m'n afhalers zijn ook enthousiast. In Thailand - de Thaise naam is Kra pao gai - eten ze dit met alleen rijst, maar ik maak er ook altijd nog een groentegerecht bij. Meestal iets van paksoi of spitskool met taugé, op smaak gebracht met wat gember, knoflook, sesamolie en vissaus.


Thaise basilicumkip

(6 personen)
    afbeelding-kip-thais-pittig-basilicum
  • 300 gram kipgehakt
  • 400 gram kipdijfilet
  • 3-6 scherpe kleine pepertjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels oestersaus
  • 4 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 deciliter water
  • thais basilicum
Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes. Meng met het kipgehakt in een kom. 
Hak de pepertjes heel fijn. (was daarna je handen goed met zeep en zout)
Hak de knoflook fijn. 
Verhit de olie in een wok op niet al te hoog vuur. Bak de knoflook en pepertjes even aan totdat deze licht geuren. Voeg dan het kippenvlees toe en bak op hoger vuur tot je geen roze meer ziet. Voeg dan oestersaus, vissaus, suiker en een scheut water toe. Schep nog een paar minuten om tot de kip gaar is. Voeg nog wat water toe als het te droog wordt. Het is de bedoeling dat je nog een beetje saus bij de kip hebt. Meng de basilicum door de kip en serveer direct met rijst (en groente).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen