woensdag 8 januari 2014

Mangochutney met gember


De eerste thuisafgehaald-bij-mij-thuis van het jaar stond in het teken van de Indiase keuken. Als bijgerecht maakte ik snel deze chutney. Verhoudingsgewijs niet zoveel suiker en azijn, dus ik denk dat deze chutney niet maandenlang houdbaar is. Maar daar is ie eigenlijk ook te lekker voor. En met weer zo'n 10 mensen aan tafel was de pot ook snel leeg.


Mangochutney met gember

(1 pot)
  • 2 mango's (± 400 gram)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 deciliter azijn
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel sambal
  • 4 gemberbolletjes, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Roer af en toe en controleer of het niet aanbrandt. Giet de chutney in een goed schoongemaakte pot. Blijft zeker 2 weken goed in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen