maandag 17 februari 2014

Appelkruimeljamtaart

Door de kokos in het kruimellaagje krijg je net een ander smaakje in deze taart. Maak meteen een dubbele hoeveelheid, en vries de helft losjes in. Een volgende keer strooi je dat dan snel over een andere taart.



Appelkruimeljamtaart

(rechthoekige vorm van ± 20 bij 30 cm)
  • 175 gram zachte boter
  • 175 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram havermout
  • 200 gram jam (bv bosbessen)
  • 500 gram appels
  • 50 gram koude boter, in blokjes
  • 25 gram rietsuiker
  • 25 gram geraspte kokos
  • 25 gram bloem
  • 25 gram havervlokken
Leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm en vet de zijkanten in.
Klop de zachte boter met de suiker romig. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng dan het zelfrijzende bakmeel en de havermout door het beslag. Verdeel het beslag over de vorm. 
Verdeel de jam over het beslag in de vorm. 
Snijd de appels in vieren, verwijder het klokuis en snijd ze in stukjes. Verdeel de appel over de jam. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Meng boterblokjes, rietsuiker, kokos, bloem en havervlokken in een een keukenmachine tot een kruimelig mengsel. (dit kun je eventueel ook doen door het mengsel tussen je vingers te wrijven). Verdeel de kruimellaag over de appelblokjes. 
Bak de taart in ± 50 minuten gaar en lichtbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen