maandag 10 februari 2014

Minitaartjes met zoete aardappel en fourme d'ambert


Feestje, drankje, hapje. Vooral dat laatste kan af en toe diepe overpeinzingen opleveren. Bitterballen? Ja lekker, maar frituurlucht is dat niet, en een pan met hete olie staat ook altijd op de verkeerde plaats. Toostjes met kaas of salade? Makkelijk, want je laat de gasten zelf smeren. Alleen zijn gasten lui, en blijf je met veel zitten. Hartige taartjes? Ja! Ja! Ja! Die worden met gejuich ontvangen. Lekker iets warms en speciaals. Makkelijk van te voren te maken en dan nog ± 10 minuten opwarmen in een oven van 180C. Voor de wat mindere durfals onder de gasten - zoete aardappel en blauwe kaas klinkt best spannend - staat hier een variant met paprika en geitenkaas. Alhoewel, misschien is dat laatste voor sommigen ook nog wel te spannend. 

Minitaartjes met zoete aardappel en fourme d'ambert

(24 stuks)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries, pakje van 10 plakjes)
  • 1 zoete aardappel (± 200 gram)
  • peper, zout
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 50 gram fourme d'ambert
Schil de zoete aardappel. Snijd in hele kleine blokjes (± 3 bij 3 bij 3 mm). Breng een laagje water aan de kook. Doe, als het kookt, de zoete aardappel in het water en kook de blokjes 2 minuten. Giet af en laat afkoelen. Schep om met wat zout en peper en de balsamicoazijn. 
Vet een (mini)muffinvorm met 24 holletjes in met wat boter en bestrooi met paneermeel.
Laat het bladerdeeg ontdooien. 
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd elk plakje in 4 vierkanten en duw elk vierkantje in een holletje. 
Verdeel de aardappelblokjes over het bladerdeeg. 
Verdeel de kaas in kleine stukjes en leg op de zoete aardappelhapjes. 
Bak de taartjes in ± 25 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen