dinsdag 18 maart 2014

Quinoa/venkel/zoete aardappel/peterselie

Weet je wat zo fijn is aan een gerecht als dit? Naast dat het natuurlijk gewoon lekker is als avondeten, is het de volgende dag ook heerlijk als lunch.

Quinoa met zoete aardappel, venkel, peterselie en sinaasappel

  • 200 gram quinoa
  • 2 zoete aardappels (± 500 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel chiliflakes
  • 1 venkelknol (±300 gram)
  • 2 sinaasappels
  • flinke hand verse peterselie, fijngehakt
  • peper, zout
  • 2 eetlepels hazelnootolie
Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Kook de zoete aardappel in een laagje water (of stoom ze) gaar. Begin met 3-4 minuten en controleer heel geregeld. Het ene ras is veel sneller gaar dan het andere. Meng de olijfolie met de kaneel en chiliflakes. Giet de gare aardappel af en meng met de kaneelchiliolie. 
Schaaf de venkel (op de mandoline) in hele dunne ringen. 
Schil de sinaasappels zo dik dat je het wit meeschilt, en vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en knijp ook uit de vliesjes het sap. Meng het sap met de hazelnootolie en peper en zout tot een dressing.
Schep de zoete aardappelblokjes, venkel, quinoa en sinaasappel voorzichtig door elkaar en meng ook de dressing erdoor. Bestrooi het gerecht met peterselie. 

1 opmerking:

  1. Ha, deze week zoete aardappel en venkel in het pakket dus deze ga ik maken!

    BeantwoordenVerwijderen