woensdag 18 juni 2014

Spinazietomaatomelet uit de oven

Een snel en simpel lunchgerecht. Maar als onderdeel van een avondmaaltijd of in stukjes bij de borrel kan natuurlijk ook. Waarom ook eigenlijk niet als ontbijt? Er zijn genoeg landen waar de dag hartig wordt begonnen. Ik denk alleen dat veel mensen geen zin hebben om 's ochtends te lang bezig te zijn om eten klaar te maken.
Op deze manier een omelet maken is misschien iets meer werk dan een omeletje bakken in de pan, maar door het bakpapier in de vorm krijg je 'm wel heelhuids uit de vorm. Mijn pannen werken daar nooit zo goed aan mee.

Spinazietomaatomelet uit de oven

(doorsnee 30 cm)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 rode peper
  • 200 gram verse spinazie (gewassen)
  • 4 eieren
  • peper, zout
  • 1 dl melk
  • 200 gram cherrytomaatjes
Knip bakpapier op maat voor de bodem van een ronde quiche- of taartvorm (geen springvorm of losse bodem). Leg op de bodem en bestrijk met wat olie. Zet de vorm in de oven als je de oven voorverwarmt op 175C.
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit peper en knoflook even aan. Voeg dan de spinazie toe en laat omscheppend slinken. Schep uit de pan en laat iets uitlekken.
Klop de eieren los met de melk en peper en zout naar smaak.
Halveer de cherrytomaatjes.
Haal de vorm uit de oven (ovenwanten!) en giet het eimengsel erin. Verdeel de spinazie en tomaatjes over het ei. Bak de omelet in ± 20 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen