dinsdag 24 juni 2014

Paprika gevuld met kidneybonen en feta

Soms ben ik een beetje in de bonen. Deze paprika's had ik aangeboden via thuisafgehaald. Volgens de omschrijving zouden er ook blokjes aubergine door de vulling zitten en zou ik er couscous bij serveren. Die aubergine is ver te zoeken en ook de couscous heeft het niet gered. Gelukkig was het wel erg lekker en heb ik lieve afhalers die hier niet moeilijk over doen.

Wie trouwens ook leuk in de bonen is, is Joke Boon (what's in a name). Zij heeft het voornemen om een jaar lang elke dag iets van peulvruchten te eten en blogt daar over.

Paprika gevuld met kidneybonen en feta

  • 4 grote paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • zout
  • 400 gram gare kidneybonen
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 gram feta
Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Wrijf ze in met wat olie en zet ze ± 10 minuten onder de grill. Ze hoeven niet zwart te worden.
Verhit ondertussen wat olie in een hapjespan. Fruit de ui en bleekselderij een paar minuten. Fruit dan de knoflook even mee. Voeg de tomaten, komijn, koriander, cayennepeper en wat zout toe. Plet de tomaten met een pollepel. Laat een paar minuten pruttelen, proef en kruid bij. Voeg de kidneybonen toe en laat even meewarmen.
Prak de feta door de crème fraîche.
Keer de paprika's om. Vul ze met het bonenmengsel. Verdeel het fetamengsel erover. Zet nog 15 minuten in de oven (met gril) om de paprika's door en door warm te laten worden en een bruin korstje te laten krijgen. 

Erbij aten wij rijst met maiskorrels, verse koriander en fijngehakte, verse jalapenopeper erdoor en dus geen couscous. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen