vrijdag 27 juni 2014

Rijstkoekjes

Driedubbele rijstkoekjes zijn dit. Zoals je op de foto kunt zien, heb ik rode rijst gebruikt. Dat is omdat ik dat nog in de vriezer had liggen. Ik kook bijna altijd te veel rijst en wat ik over heb vries ik in porties van ± 200 gram in. Natuurlijk kun je ook witte of zilvervliesrijst gebruiken.
Zorg ook dat je het mengsel goed op smaak brengt, anders wordt het een beetje weeïg van smaak.

Rijstkoekjes

(± 12 stuks)
  •  4 deciliter rijstmelk
  • 200 gram rijstebloem
  • 1 ei
  • 400 gram gare rijst
  • 1-2 eetlepels vissaus
  • 2 scherpe rode kleine pepertjes (rawit), fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 limoenblad, in ragfijne reepjes
  • 3 lenteuitjes, in ringetjes
  • fijngehakte verse koriander, naar smaak
  • zonnebloemolie om te bakken
Doe de rijstebloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hier een deel van de rijstmelk in en meng vanuit het kuiltje tot een dik beslag en voeg daarna de rest van de rijstmelk toe. Klop het ei erdoor. Roer vissaus, peper, gemberpoeder, koriander (zaad en vers), limoenblad en lenteuitjes erdoor. Proef en pas de smaak eventueel aan. Meng als laatste de gare rijst door het beslag. 

Verhit in een koekenpan olie tot heet. Giet een lepel beslag in de pan en bak een (pannen)koekje. Gebruik eventueel kookringen voor mooie ronde koekjes. Als de bovenkant droog is, voorzichtig omkeren. Bak de andere kant ook gaar en lichtbruin. 
Gare rijstkoekjes kun je warm houden in een oven van 100C tot je de rest gebakken hebt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen