zondag 8 juni 2014

Salade van rauwe rabarber en bleekselderij

De credits voor het idee om stengels rabarber en bleekselderij heel dun te schaven om samen in een salade te verwerken moet ik aan Hilary Akers geven. De rest van de ingrediënten is mijn imput. Het is een vrij zure, maar daardoor verfrissende salade die heel goed samengaat met de rijke smaak van de gehaktballetjes van gisteren.


Salade van rabarber en bleekselderij

  • 250 gram rabarber
  • 250 gram bleekselderij
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel honing
  • peper, zout
  • 2 eetlepels walnootolie
Was de stengels rabarber en bleekselderij, snijd de lelijke uiteinden eraf en trek draden mee. Snijd de rabarber en bleekselderij in hele dunne schijfjes. Dit kan goed met een mandoline.
Schil de sinaasappel zo dik dat je het wit meeschilt. Snijd in kwarten en verwijder het middelste wit. Snijd in stukjes. Meng eventueel sap met de honing, olie en wat peper en zout tot een dressing. Het is een vrij zoete dressing, maar de rabarber geeft het zuur. 
Meng de rabarber- en bleekselderijschijfjes met de sinaasappelstukjes en dressing in een kom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen