zondag 22 juni 2014

Salade met witlof, radijs en mozzarella

Gebruik voor deze salade alsjeblieft geen goedkope mozzarella. Laat dan de mozzarella gewoon weg. 
Natuurlijk zijn er ook mensen die ook deze buffelmozzarella uit een plastic bakje in de supermarkt maar niets vinden. Die hebben echt verse mozzarella geproefd. Daar dromen mensen zelfs van. 
Misschien maar goed dat ik dat niet gedaan heb want (voorlopig?) ben ik hiermee prima tevreden. 

Voor op een pizza of in lasagne waar je andere, stevige smaken hebt, kun je prima goedkope koemozzarella gebruiken. Daar gaat het meer om structuur dan om smaak. 



Salade met witlof, radijs, sinaasappel en mozzarella

(2 personen)
  • 1 stronkje witlof
  • 8 radijsjes
  • 10 zwarte kalamataolijven zonder pit
  • 1 bol buffelmozzarella 125 gr
  • 1 sinaasappel
  • wat verse dragon 
  • 1 theelepel witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • peper, zout
Was de witlof, snijd het kontje eraf en haal de blaadjes los. Snijd in de lengte in lange, smalle reepjes.
Snijd (of schaaf met de mandoline) de radijsjes in dunne plakken.
Snijd de olijven in plakjes.
Schil de sinaasappel zo dik dat het wit meekomt. Vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Meng het sap, de balsamicoazijn, de olijfolie en wat peper en zout tot een dressing.
Verdeel de witlof, radijs en sinaasappel over de borden. Strooi de olijf en dragonblaadjes erover. Breek de mozzarella in stukjes en leg die op de salade. Sprenkel de dressing erover. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen