donderdag 24 juli 2014

Mangosalade met garnalen

Voor deze salade hoeft het voor mij geen superzomers weer te zijn. Het is wel mooi meegenomen dat het dat nu wel is. Maar knapperige taugé, zoete mango, een pittig-zoet-zure dressing en een paar garnalen, dat gaat altijd wel naar binnen. 
Deze salade is ook gemakkelijk op een camping, als je de garnalen op de skottelbraai klaarmaakt. 

Dit recept werd door Gereon ook geplaatst op zijn blog in zijn zomerkeukenserie. Klik hier als je dat leuke stukje ook wilt lezen.

Mangosalade met garnalen

(2 personen)
  • 1 klein rood pepertje
  • 1 limoen
  • 15 gram palmsuiker
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 250 gram grote garnalen, rauw, gepeld
  • 1/2 rijpe mango
  • 200 gram tauge
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1/2 bos verse koriander
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
Hak het pepertje heel fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er fijn af. Pers de limoen uit. Meng het pepertje, limoensap en -rasp, palmsuiker, sesamolie en vissaus tot een dressing. Proef of de balans goed is, pas anders naar smaak aan. 
Marineer de garnalen 30 minuten in 1/3 van de dressing. 
Snij de mango in blokjes. Overgiet de tauge met kokend water en spoel direct na met kokend water. Halveer de komkommer over de lengte en snijd elke helft in schuine plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd in kwarten en dan in dunne reepjes. Hak de koriander fijn. 
Meng alle saladeingrediënten (behalve de garnalen) met de rest van de dressing en verdeel over 2 borden. 
Verhit een wok tot heet, doe de olie erin en bak de garnalen, terwijl je ze omschept, in een paar minuten gaar. Verdeel de garnalen over de salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen