zaterdag 5 juli 2014

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Omdat ze op het blog waar deze muffins vandaan komen als ontbijt gegeten werden, heb ik ze ook maar ontbijtmuffins genoemd. Maar ik zie niet in waarom je ze niet gewoon bij de koffie of thee kunt eten. Toevallig maakte ik ze wel bij het ontbijt omdat er een zusje kwam logeren en ik het wel leuk vond om wat anders te doen als ontbijt. 's Avonds meng je dan de droge ingrediënten in een kom en in een andere de natte ingrediënten. De volgende ochtend is het eerste dat je doet het muffinbeslag afmaken en de muffins de oven inschuiven en daarna douchen, aankleden en wat je verder nog meer doet.

Ontbijtmuffins met blauwe bessen
(12 stuks)

droge ingrediënten:
  • 100 gram walnoten
  • 85 gram havermout
  • 90 gram boekweitmeel
  • 2 eetlepels maizena
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • zaadjes uit 6 kardemompeulen, fijngemalen
  • snuf zout
natte ingrediënten:
  • 160 ml yoghurt (of karnemelk)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 rijpe bananen
  • 6 medjool dadels
  • 3 eieren
100 gram blauwe bessen

topping:
  • 60 gram havermout
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing
Maal de walnoten en de havermout in de keukenmachine fijn tot een soort meel. Meng met de overige droge ingrediënten in een kom. 
Hak de dadels fijn en pureer ze daarna met de bananen. Klop de eieren los. Meng bananen, yoghurt, olie en eieren door elkaar. 
Warm de oven voor op 200C. 
Meng de droge en natte ingrediënten door elkaar met een lepel maar zorg wel dat het goed gemengd is. Verdeel het beslag over 12 cakevormpjes. Verdeel de blauwe bessen erover en duw ze een klein beetje in het beslag. 
Roer de ingrediënten voor de topping door elkaar. Verdeel over de bovenkant van de muffins. 
Bak de muffins in 18-20 minuten gaar. 

Warm zijn ze het lekkerst. Wat over was heb ik ingevroren en piep ik later weer een keer op.
De hoeveelheid topping die gegeven wordt, heb ik aangepast want dat was veel te weinig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen