zondag 27 juli 2014

Ananaskokostaart met roomyoghurt

Variatie in kwarktaart. Dat blijft een soort van opdracht. Ik kan moeilijk elke keer dezelfde taart bloggen. Er kwamen er al heel wat voorbij. Met een verkruimelde biscuitjesbodem, een cakebodem, met naturel kwark en slagroom, met smaakjeskwark, en nog meer.

Deze taart is helemaal nieuw. Een andere bodem en een andere vulling. Een bodem die je niet hoeft te bakken, prima in de vriezer kunt bewaren (dus maak er twee tegelijk), glutenvrij is, en ook erg lekker is.

De vulling maakte ik met Almhof roomyoghurt ananas-kokos. In het begin van het jaar noemde ik 'm al eens, de foodybox. Met de Paasversie ging bij mij wat mis, maar de zomervariant kreeg ik - met een dag vertraging - wel. Een mooie doos vol met producten van klanten van Kroonophetwerk om te proeven en over te bloggen, waaronder dus deze yoghurt.


Romige taart met ananas en kokos

(springvorm van 18 cm doorsnee)
  • 100 gram amandelen
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 100 gram dadels
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel tropische vruchten limonadesiroop
  • 1 beker roomyoghurt ananaskokos
  • 50 gram geraspte kokos
Klem een vel bakpapier tussen de bodem en rand van de springvorm. 
Maal de amandelen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Hak (of snijd of knip) de dadels al wat kleiner en doe ze met de kokosolie bij de fijngemalen noten en en maal verder fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en duw aan met je vingers. Zet een half uurtje in de vriezer.
Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendig kommetje. Zet in een laagje bijna kokend water (vuur weer uit) en laat rustig smelten. Bestrijk de bodem met de gesmolten chocolade en zet een half uurtje in de koelkast. 
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de limonadesiroop met een lepel water in de magnetron tot heet. Los de gelatine hierin op. Roer dit door een paar lepels van de yoghurt en roer dat dan weer door alle yoghurt. Verdeel de yoghurt over de taartbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 
Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen op een bord. Bestrooi de bovenkant van de taart met de kokos. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten