maandag 14 juli 2014

Witte chocoladetaart met frambozen

Eerder maakte ik deze taart al een paar keer met bramen in plaats van frambozen. Een buurvrouw vroeg of ik ' m nog een keer wou maken voor haar.  De supermarkt die dichterbij is, verkoopt alleen diepvriesframbozen en geen -bramen. Daarom werd het deze keer een variant met frambozen. Ook lekker, maar met bramen is de taart net wat specialer. 

Witte chocoladetaart met frambozen

  • 75 gram zachte boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eiwit
  • 1,5 dl slagroom
  • 200 gram witte chocolade, grof gehakt
  • 1+1 blaadje gelatine
  • 200 gram (diepvries)frambozen (ontdooid)
  • 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop
Klem een vel bakpapier tussen de rand en bodem van een springvorm en vet de onderste rand van de zijkant in. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Maak een cakebeslag door de boter en de suiker in 5 minuten tot een romig mengsel te kloppen. Klop dan het ei erdoor. Meng dan kaneel en zelfrijzend bakmeel erdoor. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake in 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen. 
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water en laat de chocolade rustig smelten. Week 1 blaadje gelatine in koud water ± 5 minuten. Verwarm 2 eetlepels van de slagroom en laat hierin de uitgeknepen gelatine oplossen. Roer dit door een beetje van de gesmolten chocolade, doe er dan nog wat chocolade bij, en doe dit dan weer bij de rest van de chocolade. Hiermee voorkom je hopelijk dat je een klont in de chocolade krijgt. Laat afkoelen tot lauw maar de chocolade moet wel vloeibaar blijven. Klop het eiwit in een schone kom stijf en de slagroom in een andere kom stijf. Spatel de slagroom door de chocolade en daarna het eiwit. Giet de chocolademousse op de cakebodem en laat ± 3 uur opstijven in de koelkast. 
Week het andere blaadje gelatine ± 5 minuten in koud water. Pureer de frambozen. Verwarm de limonadesiroop en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer het gelatinemengsel door de frambozenpuree. Verdeel dit over de bovenkant van de taart en laat nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen