zondag 7 september 2014

Pasta met kip in romige dragonsaus


Snel klaar en weer eens wat anders. De verse dragon is misschien wat lastig om te vinden, maar zeker het zoeken waard. Zoek anders een plaatsje in je tuin of balkon voor een dragonplantje. Het is een meerjarige plant, dus na de winter komt ie terug.

Ik vind zelf het een beetje krap met groente, dus gaf er nog apart een andere groente bij.

Pasta met kip in romige dragonsaus

(4 personen)
  • 350 gram pasta, bv farfalle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kipdijfilet, in stukjes
  • 1 venkelknol (±  300 gram), in stukjes
  • 2 dl crème fraîche
  • eventueel scheutje pastis
  • 3 eetlepels fijngehakte verse dragon
  • (cayenne)peper, zout
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de kip in een paar minuten rondom lichtbruin. Voeg de venkel toe en bak even mee. Voeg dan een scheutje water toe en doe het deksel op de pan. Laat 10 minuten stoven tot de kip en venkel gaar zijn. Voeg de crème fraîche, eventueel pastis en de dragon toe en laat 2 minuten meewarmen. Voeg peper en zout toe. Schep de pasta door de saus, samen met de tomaatjes. 
Geef er nog bijvoorbeeld gekookte broccoli of boontjes bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen