dinsdag 16 september 2014

Taart met veel noten en zaden, frambozen en cashewnotenroom - glutenvrij

Deze taart van greenkitchenstories stond al een tijd op mijn lijstje om te maken. Omdat het niet mijn gewone bakroutine is, moet ik er net iets meer moeite voor doen, dus de rauwe cashewnoten waren bijna over de tht-datum. Die had ik namelijk al wel gekocht.

De hoeveelheid voor de bodem in het oorspronkelijke recept was veel te veel, daar kon ik nog een bodem van maken. Die tweede bodem heb ik in de vriezer gestopt, lekker makkelijk. Hij is namelijk erg lekker. En als je geen gluten mag, is dit een handige bodem voor bijvoorbeeld een kwarktaart.

Taart met veel noten en zaden, frambozen en cashewnotenroom

(springvorm van 20 cm doorsnee)

taart:
  • 125 gram amandelen
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 15 gram hennepzaad
  • 100 gram dadels *)
  • 20 gram kokosolie
vuling:
  • 180 gram rauwe cashewnoten, minimaal 2 uur geweekt in koud water
  • 1 limoen, rasp en sap  
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 75 gram kokosolie, gesmolten
  • 75 gram honing
topping:
  • pitten van 1 granaatappel
  • 100 gram diepvriesframbozen (nog bevroren)
Klem een vel bakpapier tussen de rand en bodem van de springvorm.

Maal de amandelen, zonnebloempitten en hennepzaad in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Het hoeft geen meel te worden. Hak de dadels al wat kleiner en doe deze bij het mengsel in de keukenmachine. Maal even en voeg dan de kokosolie toe. Meng nog even door tot je een goed samenhangend mengsel hebt. Verdeel dit over de bodem van de taartvorm en zet de vorm een uurtje in de vriezer.

Laat de cashewnoten uitlekken.  Doe ze in een blender met de overige ingrediënten en maal tot een pasta. Verdeel deze over de bodem en zet een uurtje in de vriezer.

Pureer de bevroren frambozen met de granaatappelpitten en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Bewaar in de vriezer, maar haal de taart een uurtje voor het eten uit de vriezer. 

*) Gebruik dadels waarop op de verpakking verse dadels staat, ook al vraag ik me af hoe vers dit is. Op mij komen ze halfgedroogd over. Deze dadels zijn nog redelijk zacht, dus plakken de nootjes goed aan elkaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen