donderdag 15 januari 2015

Kakicake met kokosvulling

Iets van 20 kaki's zaten er in het kistje dat ik op de markt kocht. Een beetje veel, maar ik dacht: "manlief eet wel door". Dat viel een klein beetje tegen. Nu zet 1 kaki in deze cake niet echt veel zoden aan de dijk, maar ja, alle beetje helpen. Ik denk dat ik ook nog wat chutney ga maken met de bijna overrijpe kaki's.


Kakicake met kokosvulling

(springvorm 20 cm)
  • 3 eieren
    foto-kakicake
  • 125 gram suiker
  • 150 gram boter, gesmolten
  • 1 rijpe kaki (200 gram), gepureerd
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram geraspte kokos
  • 75 gram rozijnen
  • 1 eetlepel kokoslikeur
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 25 gram geraspte kokos
  • 20 gram poedersuiker
  • 20 gram witte chocolade
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop de eieren met de suiker in ± 5 minuten tot een luchtig mengsel. Meng de kakipuree en de boter erdoor. Meng daarna zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en kokos door het beslag. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake in 30-35 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.
Doe de rozijnen met de kokoslikeur in een kommetje en verwarm even in de magnetron. Laat minstens een kwartiertje intrekken.
Meng de yoghurt met de kokos en poedersuiker. Roer de rozijnen erdoor.
Snijd de cake horizontaal doormidden. Schep de yoghurtvulling op de onderste helft. Doe dit in het midden en strijk met een bolle kant van een lepel uit. Laat de buitenste rand van 1 cm vrij. Leg de bovenste helft van de cake erop en duw iets aan. Zo komt de vulling tot aan de rand.
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje. Zet -van het vuur af- in een pannetje met bijna kokend water en laat de chocolade smelten. Lepel de chocolade in slierten over de taart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen