maandag 2 februari 2015

Knolselderijsalade met appel, black eyed beans en peterselie

Een winterse salade. Snel gemaakt met de knolselderij die er nog lag en ingrediënten die ik bijna altijd wel in huis heb. Konden er weer 2 mensen meer mee-eten.


Salade van knolselderij, bonen, appel en peterselie

  • 250 gram geraspte knolselderij
  • 200 gram gare black eyed beans (of witte bonen)
  • 1 appel
  • 1/2 bosje verse platte peterselie
  • 1/2 ingemaakte citroen, fijngehakt (alleen de schil)
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel tahin
Roer een sausje van de citroenschil, yoghurt en tahin. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de knolselderijrasp en het sausje en laat een half uurtje staan. 
Wanneer je bonen uit blik gebruikt, spoel ze dan af onder de kraan en laat uitlekken.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk partje overdwars in schijfjes. 
Meng de bonen, knolselderij, appel en peterselie door elkaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen