zaterdag 25 april 2015

Pindasoep met spitskool en mais

Zonder de garnering was dit een beetje een vaag soepje geweest. Niet zozeer wat smaak betreft, maar vooral wat kleur betreft. De soep was een soort rozig-bruin. Een erg onbestemde kleur voor eten. Dat kwam doordat ik nog een halve paarse wortel had en die in deze soep verwerkt heb. Blijkbaar was deze wortel erg paars want hij kleurde de soep roze. Dus een volgende keer kan ik dat beter niet weer doen.

Pindalinzensoep met spitskool en mais

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 kleine rode pepertjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels, in kleine blokjes (± 200 gram)
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes (± 150 gram)
  • 250 gram rode linzen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 5 deciliter kokosmelk (ok, een blik van 400 ml is ook goed)
  • zout naar smaak
  • 1 kleine spitskool, in reepjes
  • 1 blik mais (300 gram)
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 3 eetlepels pinda's, grofhakt
  • 1 spaanse rode peper, in ringetjes
  • half bosje koriander, fijngehakt
  • 3 eetlepels gefruite uitjes
Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de ui, pepertjes en knoflook toe en fruit even aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Doe de linzen erbij, 1,75 liter kokend water en de bouillonblokjes. Laat ± 15 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Pureer de soep. 
Voeg de kokosmelk en de spitskool toe. Laat 5 minuten meekoken. Voeg limoensap en zout naar smaak toe en laat de mais meewarmen. Proef de soep en pas eventueel aan. 
Rooster voor de garnering de kokosrasp even in een droge koekenpan. Deo hetzelfde met de pinda's. Meng de kokos, pinda's, peperringetjes, koriander en gefruite uitjes door elkaar in een kommetje. 
Schep de soep in kommen en bestrooi met het mengsel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen