maandag 11 mei 2015

Gnocchi met spinazie, geitenkaas en paprika

Het is weer tijd voor verse spinazie. Natuurlijk weet ik best dat je dat het hele jaar door gewassen en al in zakken kunt kopen. Maar dan zit je vast aan die hoeveelheid, en dat wil ik lang niet altijd. En 's winters vind ik dat ook best een dure groente. Dus ik eet eigenlijk alleen verse spinazie als ik het los op de markt kan kopen. Dat betekent wel dat ik het zelf moet wassen, maar zoveel werk is dat niet. En zand schuurt de maag, zoals mijn moeder altijd zei als wij spinazie aten en klaagden dat er zand in zat.

O ja, je mag van mij best een zak spinazie gebruiken hoor. Qua hoeveelheid komt dat prima uit in dit recept. Maar spinazie is dus ook op andere manieren verkrijgbaar.

Gnocchi met spinazie, geitenkaas en paprika

(3-4 personen)
  • 1 pak gnocchi (500 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klein, scherp rood pepertje, heel fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika's (± 350 gram), in blokjes
  • peper, zout
  • 400-500 gram verse spinazie
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Laat de gootsteen halfvol water lopen. Doe de spinazie erin en beweeg met je handen zodat het zand losraakt. Laat een paar minuten staan en schep dan zonder het water zo min mogelijk te bewegen de spinazie in een vergiet om uit te lekken. Laat het water weglopen. Als er heel veel zand in zat, was de spinazie dan nog een keer.
Breng water aan de kook voor de gnocchi.
Verhit de olie in een grote wok en fruit peper, knoflook en ui even aan. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Bestrooi met zout en peper. 
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. 
Kook de gnocchi ± 2 minuten tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bij de spinazie in de wok. Meng door elkaar. Verdeel de geitenkaas erover. Laat 1 minuut staan. zodat de kaas iets smelt. Verdeel de gnocchi over kommen of borden en bestrooi met pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten