vrijdag 18 september 2015

Aardbeienijs - zonder room en ei

Laatst maakte ik ijs op basis van melk & maizena. Die manier van ijs maken beviel me wel. In dit recept verving ik een deel van de melk door gepureerd fruit, in dit geval aardbeien. In het vorige ijs ging drank, best wel wat. Deze keer hield ik het bij een scheutje. Rabarbercello. Want aardbeien combineren zo goed met rabarber. Helaas viel de smaak daarvan weg. Dus het recept is voor enkel aardbeienijs. Dat scheutje drank doe je dan maar over je bolletje ijs.





Aardbeienijs

  • 4 deciliter volle melk
  • 70 gram suiker
  • 25 gram maizena
  • 350 gram aardbeien (mag ook diepvries)
  • eventueel scheutje rabarcello voor over het ijs
Roer de maizena met een beetje melk tot een glad papje. Breng de rest van de melk aan de kook met de suiker en het snufje zout. Roer het maizenapapje door de kokende melk en laat op laag vuur nog 1 minuut doorpruttelen terwijl je in de vla blijft roeren. Laat de vla afkoelen; roer af en toe.
Pureer de aardbeien met de staafmixer. Meng de aardbeienpuree door de afgekoelde vla en laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast. 
Draai in de ijsmachine in ± 30 minuten van de koude vla ijs. Laat eventueel nog iets navriezen in de vriezer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten