woensdag 2 september 2015

Pastinaaksoep met ras el hanout

Tijd voor een verwarmend soepje. Dit is er weer 1 in de categorie "wat doe ik met #culipost". Door de soep gaat ras el hanout, een Marokkaans specerijenmengsel. Nu ben ik niet zo van de kant-en-klare specerijenmengsels, maar ras el hanout is een mengsel dat ik wel gebruik. In de #foodybox zomer zaten van hetzelfde merk 2 bbq-rubs. Daar moet ik nog een bestemming buiten mijn keuken voor vinden. 


Pastinaaksoep met ras el hanout


  • 20 gram boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1/2-1 rode peper, fijngehakt
  • 1 kleine aardappel, in blokjes (± 100 gram)
  • 750 gram pastinaak
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • peper, zout
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 liter kokend water
Smelt de boter in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, peper en aardappel toe. Schep even om en doe dan de deksel op de pan en zet het vuur op zijn laagst. Laat de groente 10 minuten zacht zweten. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in stukjes. 
Zet het vuur hoger en voeg de ras el hanout toe. Bak ± 1 minuut en voeg dan de pastinaak toe. Schep even om en doe dan het kokend water en het bouillonblokje in de pan. Breng weer aan de kook en laat de pastinaak in ± 15 minuten gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen