vrijdag 16 oktober 2015

Mascarponeroom met peer, koffie en spekkoeklikeur

Hoewel tiramisu heel erg lekker is, wilde ik toch iets anders maken met de mascarpone die ik nog in de koelkast had staan. Deze keer was de mascarpone trouwens minder stevig dan normaal, dus de eerdere tiramisu die ik er mee had gemaakt was ook al wat dun uitgevallen. In deze mascarponeroom gebruikte ik dan ook een blaadje gelatine. Die staat niet in het recept, omdat het normaal gesproken niet nodig is. Het toetje was erg lekker. Concurrent voor de tiramisu dus. 








Mascarponeroom met peer, koffie en spekkoeklikeur

(6 glaasjes)

  • 2 peren, in kleine blokjes
  • 1/2 theelepel spekkoekspecerijen
  • ± 1,5 deciliter sterke koffie
  • 12 lange vingers
  • 2 eetlepels spekkoeklikeur
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
Doe de peerblokjes, een lepel water en de spekkoekspecerijen in een klein steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen tot de peer iets zachter is. 
Klop de slagroom stijf met de vanille en suiker. Meng de slagroom door mascarpone.
Schep in elk glas een lepel peerblokjes. Breek een lange vinger doormidden en doop de helften in de koffie. Leg op de peerblokjes. Bedruppel met wat spekkoeklikeur. Lepel er wat mascarponeroom op. Maak zo nog een laag met de rest van de peer, lange vingers, koffie, spekkoeklikeur en mascarponeroom. 

2 opmerkingen:

  1. Ooooh...dat ziet er wel heel erg lekker uit. Meteen maar even een printje maken om komend weekend te proberen. Bedankt voor het delen, Johanneke!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor je reactie. Was ook erg lekker. Wij hadden het 2 dagen achter elkaar als toetje. Groet Johanneke

    BeantwoordenVerwijderen