dinsdag 29 december 2015

Witlof gevuld met mozzarella, pistachenoten en granaatappel

Ben je nog op zoek naar een fris en licht hapje voor oudejaarsavond? Dan zijn deze witlofschuitjes gevuld met mozzarella, pistachenootjes en granaatappelpitten een lekker idee. 




Witlof met mozzarella, pistachenoten en granaatappel


  • 1 grote stronk witlof (± 150 gram)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 30 gram pistachenoten (gedopt, ongezouten)
  • pitten van een halve granaatappel (± 75 gram)
  • peper en zout uit een molen
  • pistacheolie
Snijd het kontje van de witlof en haal de blaadjes voorzichtig los. Als je de blaadjes niet meer goed kunt lostrekken, snijd je nog een stukje van het kontje eraf. Leg de blaadjes op een schaal. 
Verdeel de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de witlofblaadjes. Hak de pistachenoten grof en verdeel de pistache en de granaatappelpitten over de witlof. Maal er wat peper en zout boven en besprenkel met wat pistacheolie. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen