zondag 17 januari 2016

Cake met vulling van marshmallows

De Action, dat is zo'n handige winkel. Je gaat er naar toe voor 1 ding. Terwijl je in de winkel rondloopt zie je allemaal andere dingen die ook wel handig zijn. In elk geval, ik nam in zo'n "dat is handig-gedachte" een zak marshmallows mee. Handig voor als we een keer gingen bbq'en. Nu doen we dat misschien 3 keer per jaar, en hoeft mannetje Q ook niet eens elke keer nog een marshmallow als toetje. Dus die zak lag daar maar. En die lag daar maar. Tot ik me herinnerde dat ik ergens in mijn schriftje met kookaantekeningen iets van een taartvulling gemaakt van marshmallows had opgeschreven. 
Ik bakte een simpele cake met een amandelsmaakje, sneed 'm doormidden en deed de vulling van marshmallows ertussen. Mannetje Q keek al erg verlekkerd toen ik de taart bakte en vulde. Zijn oordeel?  "Superlekker". Ik vond het aardig maar geen reden om daar speciaal marshmallows voor te kopen. Het voelt een beetje als glibberige snoepspekjes.


Cake met vulling van marshmallow

(springvorm met 20 centimeter)
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1/4 theelepel amandelextract
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2,5 deciliter melk
  • 200 gram witte marshmellows
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 2 eetlepels amaretto
  • 1,5 deciliter slagroom
  • witte chocoladehagel (als garnering)
  • minimarshmellows (als garnering)
Klem een vel bakpapier tussen de rand en de bodem van de springvorm. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Klop de boter en de suiker en het amandelextract tot een romig mengsel. Voeg 1 ei toe, klop tot het ei is opgenomen. Voeg ei 2 en 3 op dezelfde manier na elkaar toe. Meng het zelfrijzende bakmeel door het cakebeslag. Giet het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 30-35 minuten gaar. Laat afkoelen. 
Verwarm de melk, marshmallows, oploskoffie en amaretto en roer tot de marshmallows oplossen. Laat afkoelen en roer af en toe door. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de marshmallowroom. 
Snijd de cake in 2 lagen. Leg de onderste helft op een mooie schaal en zet de springvormrand er weer omheen. Verdeel 4/5 van de marshmallowroom over de cake, strijk glad en dek af met de andere cakelaag. Smeer de rest over de bovenkant van de taart en bestrooi met de hagelslag en minimarshmallows. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen