dinsdag 23 februari 2016

Tartelettes met witte chocolade, kokos en mango

Misschien vroeg je je af waar de andere tartelettes bleven. Op de foto bij het recept voor de tartelettes met rozenroom en granaatappel stonden immers ook tartelettes met plakjes mango erop. Eindelijk is hier dan het recept voor die tartelettes. 


Tartelettes met witte chocolade, kokos en mango

  • 120 gram bloem
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram boter
  • drupje ijskoud water
  • 50 gram witte chocolade
  • 125 gram mascarpone
  • 1 eetlepel kokoslikeur
  • 1 deciliter slagroom
  • 20 gram poedersuiker
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1/2 mango, in mooie plakjes
  • 1 eetlepel tropische limonadesiroop
  • 1/2 blaadje gelatine
Meng de bloem, basterdsuiker en boter in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Voeg een beetje water toe en meng kort tot het deeg samenkomt. Voeg als dat nodig is nog een klein beetje extra water toe. Vorm van het deeg 4-6 platte schijfjes en leg deze minimaal 30 minuten in de koelkast. 
Vet de vormpjes in, bestuif met bloem en leg eventueel een op maat geknipt rondje bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 175C.
Rol het deeg uit tot cirkels die groot genoeg zijn om de vormpjes te bedekken en met een dikte van 2-3 millimeter. Leg het deeg in de vormpjes en duw overtollig deeg netjes weg. Leg stukjes bakpapier in de vormpjes en leg hierop een steunvulling. Bak de deegbakjes 20 minuten met steunvulling. Verwijder deze dan en het bakpapier waarop deze lag, en bak de deegbakjes nog 20 minuten tot het deeg gaar is. Laat de deegvormpjes afkoelen. 
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water. Laat de chocolade smelten. Strijk de gesmolten chocolade met een kwastje uit over de binnenkanten van de deegbakjes. Laat hard worden. 
Roer de mascarpone los met de kokoslikeur. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel deze door de mascarpone. Meng de geraspte kokos door de room. Verdeel de kokosroom over de tartelettes. 
Schik de plakjes mango op de kokosroom.
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm de limonadesiroop met 1 eetlepel water. Los hierin de uitgeknepen gelatine op. Bestrijk de plakjes mango met gelei. Laat de tartelettes nog een uurtje in de koelkast staan om de gelei op te laten stijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen