woensdag 30 maart 2016

Koffiecake met pecannoten en witte chocolade

Keek van de week nummer 5! Op de FB-pagina van Lekkersvanthuis (leuk vinden vind ik ook leuk) post ik nu al een aantal weken de "KEEK van de WEEK". Daarin zet ik een cake die ik ooit geblogd heb nog een keer in de spotlights. Deze week wordt het dus een nieuw recept. Lekker met koffie, pecannoten en witte chocolade. 



Dit is niet zo'n hoge cake. Je kunt de cake ook in een wat kleinere cakevorm bakken, dan heb je grotere plakken. De cake moet dan iets langer in de oven.

Op pinterest heb ik een bord gemaakt met daarop alle "Keeks van de Week". 


Koffiecake met pecannoten en witte chocolade

  • 110 gram zachte boter
  • 110 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 theelepels oploskoffie (espresso)
  • 1 eetlepel melk
  • eventueel 1 eetlepel cacaonibs
  • 50 gram witte chocolade
  • 40 gram pecannoten, grof gehakt
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem of paneermeel. Leg een stukje bakpapier op de bodem.
Verwarm de oven voor op 175C.
Meng boter, suiker, eieren, bakmeel, bakpoeder, zout,oploskoffie en melk in een keukenmachine tot een beslag. Meng eventueel de cacaonibs erdoor. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in ± 35 minuten gaar. 
Laat even in de vorm afkoelen en stort dan op een cakerooster om verder af te koelen. 
Breek de chocolade in stukjes, doe in een hittebestendig kommetje en hang dit boven een laagje bijna kokend water. Laat de chocolade smelten en roer glad. Bestrijk de bovenkant van de cake met de gesmolten chocolade en bestrooi met de gehakte pecannoten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen