zaterdag 26 maart 2016

Mini-ananas met kokospudding


Drie kleine ananasjes samen op een rij. Lief he? Ze zaten met z'n drietjes in een verpakking dus dat kwam precies uit. Ik gaarde ze in de oven zodat ze wat zachter worden en niet meer zo vers smaken. Manlief en mannetje Q hebben af en toe last van een prikkend gehemelte als ze verse ananas eten. Soort allergische reactie. Maar echt allergisch is het niet. Het komt door een enzymatische werking. Dezelfde die ervoor zorgt dat ananas en kiwi in een marinade als malsmaker werken en in combinatie met gelatine voorkomt dat de gelatine zijn gelerende werking heeft. 





Mini-ananas met kokospudding


  • 3 mini-ananassen
  • 2 eetlepels kokoslikeur
  • 1 limoen, schoongeboend
  • ± 3 eetlepels suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 deciliter melk
  • 2 deciliter kokoksmelk
  • 30 gram suiker
  • 1 eetlepel kokoslikeur
  • 3 kaapse kruisbessen
Schil de ananasjes en verwijder de diepe pitten Die vormen een spiraalvormig patroon, dus het werkt vaak sneller om dat patroon te volgen in plaats van rechte lijnen. 
Rasp de limoenschil en bewaar in een luchtdicht bakje. Pers de limoen uit. Meng het limoensap met de kokoslikeur in een bord. Doe de suiker in een ander bord. Rol de ananas door het vocht en daarna door de suiker. Zet ze in een kleine ovenschaal. Giet het overgebleven vocht erbij. Zet de ananas ± 30 minuten in een oven van 170C. Laat afkoelen tot je ze gaat eten. 
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. 
Breng de melk met de kokosmelk en suiker aan de kook. Roer zodat de suiker oplost. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Meng de uitgeknepen gelatine door het kokosmengsel zodat deze oplost. Roer de likeur erdoor. Laat afkoelen en roer af en toe door. Het kan zijn dat het vet in de kokosmelk een beetje bij elkaar gaat klonteren. Verdeel als het mengsel begint op te stijven het over 3 diepe borden. Laat verder opstijven in de koelkast. 
Zet voor het serveren een mini-ananas op de kokospudding. Steek een kaapse kruisbes als kroontje in de ananas. Strooi de rasp over de pudding. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen